Alkoholimainontaa aiotaan rajoittaa

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa alkoholimainonnalle tiukemmat rajat.

Valmisteilla olevan lakiesityksen tavoitteena on suojella erityisesti lapsia ja nuoria alkoholin haittavaikutuksilta.

Alkoholimainonnan aikoja radiossa ja televisiossa lyhennettäisiin. Nykyinen laki kieltää alkoholimainonnan aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä. Tavoitteena on siirtää aikarajoitusta vielä myöhäisemmäksi. Lisäksi mainosten sisältöjä on tarkoitus valvoa tehokkaammin.

Nykyinen laki kieltää mainonnan alaikäisille. Kiellettyä on myös antaa mielikuva siitä, että alkoholi lisäisi sosiaalista tai seksuaalista menestystä.

– Tästä huolimatta tällaista mainontaa on ilmennyt. Tämä halutaan nyt lopettaa, sanoo peruspalveluministeri Paula Risikko.

Viime kesänä panimoteollisuuden kanta voitti niukasti ministeriön työryhmän äänestyksessä. Silloin päätettiin, ettei mielikuvamainontaa kielletä. Myöhemmin enemmistö kansanedustajista allekirjoitti lakialoitteen, jonka mukaan alkoholimainonta pitäisi saada pois lasten ulottuvilta ja rajoittaa mainosten lähetysajat iltayhteentoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.