Altian liikevaihto takkusi alkuvuonna, mutta kannattavuus parani

Alkoholiyhtiö Altian liikevaihto putosi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 4 miljoonaa euroa, eli 2,4 prosenttia, vuoden takaiseen verrattuna, yhtiö kertoo puolivuotiskatsauksessaan. Liikevaihto oli nyt 160,6 miljoonaa euroa.

–  Kannattavuutemme parani vaativasta toimintaympäristöstä ja useista liiketoimintaan vaikuttaneista ulkopuolisista tekijöistä huolimatta. Näitä tekijöitä ovat olleet esimerkiksi valuuttakurssien jatkuva epäsuotuisa kehitys sekä keskeisten raaka-aineiden kustannuspaine, kertoo toimitusjohtaja Pekka Tennilä tiedotteessa.

Jos valuuttakurssien vaikutusta ei lasketa, liikevaihto pieneni 0,7 prosenttia.

Altian vertailukelpoinen liiketulos kuitenkin parani hieman ja nousi 7,9 prosenttia, eli puoli miljoonaa euroa, yhteensä 6,8 miljoonaan euroon. Vertailukelpoisen liiketuloksen osuus liikevaihdosta oli 4,2 prosenttia.

Toinen neljännes oli vaikea

Altian puolivuotistulosta kannatteli paremmin mennyt tammi–maaliskuu. Huhti–kesäkuussa sen sijaan mittarit näyttivät alaspäin: liikevaihto pieneni 4,6 prosenttia ja vertailukelpoinen liiketulos 7,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

–  Alhaisemman liikevaihdon taustalla ovat pääsiäisen ajoittuminen vuonna 2018 ensimmäiselle vuosineljännekselle, kun se vuonna 2017 oli toisella vuosineljänneksellä, päämiesportfolion muutokset Ruotsissa ja valuuttakurssien epäsuotuisan kehityksen jatkuminen, Tennilä kertoo.

Poikkeuksellisen kuivan kesän ei odoteta aiheuttavan sen suurempia vaikeuksia yhtiölle. Kuivuuden ennustetaan vaikuttavan ohrasatoon paljon vähemmän kuin muihin viljoihin, mutta Koskenkorvan tehtaalla varaudutaan silti siihen, että raaka-aineiden saatavuudessa voi olla ongelmia.

Uusimmat

Talous

Pelkkä maakaapelointi ei tuo onnea – Järvi-Suomen Energia tekee lähivuosien aikana 700 miljoonan euron investoinnit sähköverkkoihin

Jyväskylän superviikko tietää hotelleille paksua tilipussia – "Kyllähän se tietysti vaikuttaa palvelujemme kysyntään, kun kaupungissa tapahtuu"

Asuntojen rakentaminen Jyväskylän Sokkarin yläkerroksiin alkaa jo ensi viikolla – kolmeen kerrokseen peräti 98 asuntoa, näin työmaa vaikuttaa keskustassa liikkumiseen

Valmetin saama jättitilaus Brasiliasta tuo Rautpohjaan työtä sadoille – edellinen yhtä paljon työllistävä suurtilaus julkistettiin huhtikuussa

Valmet sai lähes 300 miljoonan euron tilauksen Brasilian suurimmalta paperintuottajalta

Valmetille lähes 300 miljoonan euron sopimus Brasilian suurimman paperintuottajan kanssa

Ruokadronet liitävät Itä-Helsingissä kesäkuusta alkaen – "Asiakkaat päättävät, onko droneille elinkelpoista markkinaa"

Lähellä tuotetut kesäkukat ovat nyt hittituote – korpilahtelaisella puutarhalla iloitaan erikoisten keväiden jälkeen tavallisesta toukokuusta

Suomalaisilla puutarhoilla pyyhkii hyvin, mutta yhdessä tuoteryhmässä ulkomaiset kilpailijat ovat vieneet voiton

Fiskars leikkaa tulosennustettaan Trumpin Kiina-tullien takia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.