Alumiinitalo edennyt harjannostovaiheeseen

Niin sanotun Alumiinitalon eli Kiinteistö Oy Alex Hännisen liike- ja toimistotalon peruskorjaus ja laajennus ovat edenneet harjannostajaisvaiheeseen Jyväskylän Kävelykadun ja Väinönkadun kulmassa, Kauppakatu 39:ssä. Kiinteistön omistajan ja rakennuttajan Ilmarisen mukaan työt ovat edenneet aikataulussaan ja kohde valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Alumiinitalo käsittää kuusi maanpäällistä ja kaksi maanalaista kerrosta. Vuokralaisia ovat tavaratalo Anttila, Suomen Terveystalo, Jyväskylän Fysioterapia, Yliopiston Apteekki, Rautakirja (R-Kioski), Pizzeria Monosera sekä Ravintola Genghis Khan. Rakennus on yli 15 000 neliömetriä laaja.

Sekä vanhan rakennuksen että laajennusosan runko ovat pääosin betonia. Alumiinipoimulevypintaiset julkisivuosat puhdistetaan ja kunnostetaan sekä teräspeltijulkisivupinnat uusitaan.

Uudet ulkoseinät toteutetaan alimmissa kerroksissa osittain teräsrunkoisina lasiseininä. Myös LVIA-, sprinkleri- ja sähköjärjestelmät uusitaan pääosin.

Kohteen rakennuttamis- ja valvontatehtäviä hoitaa Pöyry CM Oy. KVR-urakoitsijana toimii Rakennus Otava Oy ja talotekniikkaurakoitsijana Tekmanni Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.