Analyytikko: Kilpaileva tarjous Comptelista on mahdollinen

Analyysipalveluyhtiö Inderesin toimitusjohtaja ja analyytikko Mikael Rautanen arvioi, että Nokian ja Comptelin yrityskauppa näyttää loogiselta ja Nokian strategiaan sopivalta. Kauppa ei hänen mielestään ollut edes kovin suuri yllätys.

Nokia maksaa Comptelin osakkeista 29 prosenttia enemmän kuin keskiviikon päätöskurssi oli. Rautasen mukaan tämä preemio ei ole kovinkaan korkea.

– On mahdollista, että tulee kilpaileva tarjous, hän sanoo.

Nokian kilpailjoista ruotsalainen Ericsson ja kiinalainen Huawei ovat erittäin epätodennäköisiä ryhtymään kilpailuun Comptelista. Rautanen kertoo, että Ericssonilta löytyy vastaavat tuotealueet kuin Comptelilta. Huawei on itse kehittänyt omat teknologiansa.

– Ehkä joku globaali ohjelmistoyhtiö olisi mahdollinen. Oracle on tällä alueella merkittävä peluri. Toinen on Amdocs, joka on teleoperaattoreiden ohjelmistoihin erikoistunut yhtiö ja yksi Comptelin kilpailijoista.

Nokialla ei ole ollut näitä tuotteita tarjonnassaan, joten Comptelin osto täydentäisi hyvin yhtiön tarjontaa.

– Suuntaus on, että operaattorit ostavat mieluiten kokonaisratkaisuja yhdeltä toimittajalta, ja silloin toimittajan pitää pystyä kattamaan hyvin laajasti erilaisia teknologioita, Rautanen kertoo.

– Comptel on ollut  tässä isossa kuvassa aika kapeisiin tuotealueisiin erikoistunut toimija. Nyt Nokia saa huomattavasti kokonaisvaltaisemman kyvykkyyden operaattoreiden ohjelmistoratkaisuissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.