Apetit myy salaattinsa ruotsalaiselle Greenfoodille

Elintarviketeollisuusyhtiö Apetit myy tuoretuotetoimintansa ruotsalaiselle Greenfoodille, Apetit ilmoittaa. Kauppa edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan vielä tänä vuonna.

Tuoretuotteisiin lukeutuvat muun muassa kauppojen hyllyiltä löytyvät valmissalaatit sekä ravintoloihin toimitettavat pilkotut salaattien raaka-aineet.

Kaupan myötä Apetitin tuoretuotteiden parissa työskentelevä henkilökunta siirtyy Greenfoodin suomalaisen tytäryhtiön Salicon palvelukseen. Salico on hedelmä- ja vihannesjaloisteisiin keskittynyt yhtiö.

Liiketoiminnan lisäksi Apetitin Helsingin Kivikon tehdas laitteistoineen siirtyy Greenfoodille.

Apetitilta kerrotaan, että tuoretuoteliiketoiminnan osuus on noin kymmenen prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Viime vuonna tuoretuotteiden liikevaihto oli reilut 23 miljoonaa euroa.

Apetitin toimitusjohtajan Juha Vanhainen sanoo yhtiön tiedotteessa, että tuoretuotetoimintaa ei yrityksistä huolimatta saatu kannattavaksi.

–  Tästä syystä olemme päättäneet myydä tuoretuoteliiketoiminnan vahvalle kansainväliselle toimijalle, jolla on kyky kehittää tuoretuoteliiketoimintaa suuremman mittakaavan myötä edelleen. Toteutuessaan kauppa parantaa Apetitin kannattavuutta, Vanhainen sanoo.

Greenfood omistaa Suomessa Salicon lisäksi Satotukun, Picadelin ja Snackpointin.

Kaupan osapuolet eivät paljasta kauppahintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.