Apple piti tuloksensa lähes ennallaan, mutta ei tarjonnut arviota kuluvan neljänneksen näkymistä

Teknologiayhtiö Apple onnistui koronaviruspandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta pitämään tammi–maaliskuun tuloksensa lähes viime vuotta vastaavalla tasolla.

Liikevaihto kasvoi noin prosentin 58,3 miljardiin dollariin eli noin 53,6 miljardiin euroon. Tulos puolestaan laski 11,7 miljardista dollarista 11,2 miljardiin.

Helmikuussa Apple antoi tulosvaroituksen, jonka mukaan sen liikevaihto oli jäämässä tammi–maaliskuussa odotettua pienemmäksi. Yhtiö sanoi tuolloin, ettei se ole pystynyt valmistamaan ja myymään puhelimia Kiinassa odotusten mukaisesti, kun sen tehtaita ja kauppoja on ollut suljettuna koronaviruksen vuoksi.

Apple kertoi tehneensä tammi–maaliskuussa kaikkien aikojen ennätyksen palvelujen myynnissä. Yksi keskeisistä tulonlähteistä eli iPhone-puhelinten myynti kuitenkin putosi seitsemän prosenttia vuoden takaisista luvuista ollen nyt 29 miljardia dollaria.

Apple ei tarjonnut tulosjulkistuksessaan ohjeistusta kuluvan vuosineljänneksen näkymistä, kuten sillä yleensä on tapana.

Torstain tulosjulkistuksen jälkeen Applen osake lähti jälkimarkkinoilla parin prosentin laskuun.

Yhtiö aikoo käyttää 50 miljardia dollaria omien osakkeidensa takaisinostoon. Lisäksi se kertoi aikovansa korottaa maksamaansa osinkoa kuudella prosentilla 0,83 dollariin osakkeelta.

Kiinaan ei luvassa muutoksia

Applen toimitusjohtajan Tim Cookin mukaan sen toimitusketjut ovat jo alkaneet toipua hyvin koronaviruskriisin aiheuttamista sulkemisista. Cookin mukaan yhtiö ei suunnittele vähentävänsä yhteistyötä kiinalaisten toimittajiensa kanssa. Pientä rukkaamista voi tosin olla luvassa.

–  Jos tarkastellaan toimitusketjuille tällä neljänneksellä aiheutunutta shokkia, voisi sanoa, että nopea palautuminen osoittaa sen olevan kestävällä tolalla, Cook muotoili.

Applen mukaan myös myynti Kiinassa on palautunut jonkin verran sen jälkeen kun maa on purkanut liikkumisrajoituksia ja sallinut kauppojen avautua uudelleen. Yhtiö odottaa samankaltaista kehitystä myös muualla maailmassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.