Applen iPhonen myynti alkoi hiljaisuudessa

Applen uusi älypuhelin tuli Suomeen suomalaiseen tyyliin - hiiren hiljaa. Yksinoikeuden puhelimen myyntiin saanut Sonera lanseerasi laitteen äänettömässä ulkoilmamusiikkitapahtumassa, jossa musiikki tuli lainattavista kuulokkeista. Osa yleisöstä tosin kuunteli kirkkomusiikkia, kun kuulokkeisiin osui väärä radiokanava.

Ensimmäiset iPhone 3G:t tulivat Euroopassa myyntiin aikaeron takia Suomessa. Ensimmäisiin kahteensataan puhelimeen arvottiin osto-oikeudet tekstiviestikisassa, ja laitteita alettiin jakaa ostajille minuutin yli puolen yön perjantain puolella.

Yksi arvonnassa voittaneista oli Kristoffer Lawson.

- Olen aika innostunut iPhonesta, koska en ole oikein tykännyt kännyköistä, joita on markkinoilla. Odotan eniten hyviä nettimahdollisuuksia, Lawson kertoi.

Vajaan tunnin jonottamisen jälkeen uusi puhelin tuotti heti hankaluuksia: sim-kortin asettamiseen tarvittiin klemmarin apua, eikä kännykkää saanut heti toimimaan.

Oliko ostos kaiken vaivan väärti?

- Onhan tämä nyt kaunis laite. Leikin sillä varmaan koko viikonlopun ja kuuntelen musaa.

Sonera hykerteli tyytyväisenä


Apple lanseerasi iPhonen Yhdysvalloissa viime kesänä. Älypuhelin on menestynyt hyvin, mikä on parantanut myös Applen menestystä.

Suomen lanseeraustilaisuus sai ainakin Lawsonilta vaisun arvion. Jenkkityylistä teknologiahypetystä ei Helsingin kesäyössä nähty.

- Aika suomalainen tapahtuma. Otettiin rauhallisesti ja mentiin jonottamaan puhelinta.

Sonera puolestaan oli aloitukseen tyytyväinen. Kauppoja saatiin tehtyä reilut toistasataa, ja perjantaiaamuun jäivät odottamaan vielä ne 13 000 kiinnostunutta, jotka olivat rekisteröityneet ennakkoon uuden puhelimen saadakseen.

Mobiilipalvelujen johtaja Pasi Mehtonen arveli, että laitteelle riittäisi patoutunutta kysyntää, koska iPhonea ei ole aiemmin ollut meillä päin myynnissä.

Applella on älypuhelimissa vasta reilun viiden prosentin osuus, mutta jopa markkinajohtaja Nokia on hätkähtänyt puhelimen saamaa suosiota.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan Apple oli älypuhelinmarkkinoiden kolmonen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Ykkösenä oli Nokia 45 prosentilla, ja toisena tuli kanadalainen RIM reilulla 13 prosentillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.