Areva aloitti Olkiluodon automatiikan testaamisen

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva on aloittanut Olkiluodon uuteen voimalaan tulevan automatiikan testaamisen. Automaatiojärjestelmä on yhtiön mukaan keskeinen elementti, joka valvoo ja ohjaa ydinvoimalan toimintaa.

Testaaminen tapahtuu Erlangenissa Saksassa. Testauksen jälkeen automaatiojärjestelmä kuljetetaan Suomeen ja asennetaan rakenteilla olevaan Olkiluodon kolmosreaktoriin. Automaatio testataan vielä uudelleen Olkiluodossa.

Arevan mukaan Olkiluodon voimalan rakennuttaja Teollisuuden Voima on hyväksynyt testien aloittamisen.

- Olkiluoto 3 -projekti on saavuttanut tärkeän vaiheen. Teknologiamme täyttää tiukimmatkin turvallisuusvaatimukset ja on lisensioitu jo 16 maassa, kertoo Arevan teknologinen johtaja Philippe Knoche.

Olkiluodon kolmosvoimala on vuosia jäljessä aikataulustaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.