Arimo Ristola jatkaa Honkarakenteen hallituksen puheenjohtajana

Jyväskyläläinen Arimo Ristola jatkaa hirsitalovalmistaja Honkarakenne Oyj:n hallituksen puheenjohtajana.

Yhtiön hallituksessa jatkavat myös Timo Kohtamäki, Helena Ruponen, Kari Saarelainen ja Kyösti Saarimäki. Valinnat tehtiin perjantaina Honkarakenteen yhtiökokouksessa Tuusulassa.

Yhtiö ei jaa osinkoa viime tilikaudelta. Yhtiön taloudellinen tilanne on kuitenkin parantunut selvästi parin viime vuoden aikana. Honkarakenne on maksanut velkojaan pois, ja sen omavaraisuusaste nousi viime vuonna 51 prosentista 61 prosenttiin.

Viime vuonna Honkarakenteen hirsitalojen kauppa sujui hyvin Suomessa ja Japanissa, mutta Venäjällä ja Keski-Euroopassa myynti väheni. Konsernin 48,9 miljoonan euron liikevaihdosta viennin osuus oli 37 prosenttia.

Kotimaassa erityisesti omakotitalojen myynti kehittyi hyvin.

Alan kokonaismarkkina ei ole lähelläkään vuoden 2008 finanssikriisiä edeltäviä määriä, mutta hirsitalojen osuus on kasvanut. Suomessa toimitettiin viime vuonna yhteensä 5 400 omakotitalopakettia. Hirren markkinaosuus tästä oli 22 prosenttia. Osuus on tuplaantunut vuodesta 2008.

Vuoteen 2021 ulottuvissa tavoitteissaan Honkarakenne tavoittelee viennin määrän kasvattamista ja palveluista tulevan liikevaihdon kasvattamista. Se aikoo myös tehostaa tuotantoa kilpailukykyä parantavien toimintamallien ja investointien avulla.

Yhtiön pääkonttori ja tuotanto ovat Karstulassa, jossa se lisäsi työvoimaansa viime vuonna. Karstulassa yhtiöllä on yli 120 työntekijää.

Viime vuonna 60 vuotta täyttänyt Honkarakenne on toimittanut historiansa aikana yli 85 000 rakennusta maailmanlaajuisesti: hirsitaloja, vapaa-ajan asuntoja, hotelleja, ravintoloita, päiväkoteja, sairaaloita, kirkkoja, lomakohteita ja asuinalueita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .