Ariterm Oy Saarijärvellä hakeutui konkurssiin – noin 60 on menettämässä työnsä, ellei jatkajaa löydy

Lämmityskattiloita ja -järjestelmiä Saarijärvellä valmistava Ariterm Oy on tänään perjantaina jättänyt konkurssihakemuksen Keski-Suomen käräjäoikeuteen. Tiedon vahvisti Keskisuomalaiselle yhtiön toimitusjohtaja Petteri Korpioja.

Korpiojan mukaan konkurssiin hakeutuminen oli ainoa vaihtoehto muun muassa siksi, että tänä keväänä myynti on jäänyt merkittävästi arvioitua huonommaksi ja yhtiön asiakkaat ovat pitkittäneet päätöksiään laitosinvestoinneista.

Ariterm Oy:n ja sen sisaryhtiön Ariterm Service Oy:n palveluksessa on Saarijärvellä yhteensä noin 70 työntekijää. Korpiojan mukaan heistä 10 jatkaa Ariterm Servicellä. Näillä näkymin siis noin 60 henkilöä on menettämässä konkurssin jälkeen työnsä, ellei Aritermin toiminnalle löydy jatkajaa.

Ariterm Service tekee muun muassa huoltotöitä lämpölaitoksiin. Ariterm Oy ja Ariterm Service Oy kuuluvat Ariterm Group Ab -konserniin, johon kuuluu myös ruotsalainen Ariterm Ab.

Työllistänyt jopa 180 ihmistä

Suurimmillaan Ariterm on työllistänyt vuonna 2006 Saarijärvellä 180 henkilöä. Aritermin historia Saarijärvellä juontaa juurensa vuoteen 1974, jolloin Väinö Rautiainen perusti lämmityskattilatehtaan Arimaxin nimellä.

Viime aikoina Aritermin päätuotteita ovat olleet haketta, kierrätyspuuta ja pellettiä polttoaineenaan käyttävät lämpökeskukset ja niiden osat.

Korpioja kertoi Aritermin ja koko bioenergia-alan viime vuosien vaikeuksista Keskisuomalaisen haastattelussa maaliskuussa. Silloin hän oli vielä toiveikas yhtiön tulevaisuuden mahdollisuuksista pellettikäyttöisten höyrykattiloiden kansainvälisillä markkinoilla teollisuustyrityksissä sekä biolämmitysjärjestelmien saneerauskohteissa kotimaassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .