Aritermin konkurssipesä houkuttaa useita ostajaehdokkaita

Saarijärveläisen Ariterm Oy:n konkurssipesästä on yrityksen työntekijöiden lisäksi kiinnostunut useampia ostajia.

– En ole täysin varma montako tarjousta on tullut, sillä olen ollut viimeiset pari tuntia auton ratissa. Sen verta kuitenkin tiedän, että useampi tarjous tuli perjantaina, kertoo pesänhoitaja Jussi Laakkonen asianajotoimisto Fennosta.

Kesäkuun puolivälissä Laakkonen kertoi Keskisuomalaiselle, että kiinnostuneita oli tuolloin noin viisi.

Kaupankäyntipäivästä ei ole vielä varmuutta.

– Alkuviikosta muodostamme konkurssipesän kanssa käsityksen tilanteesta, haemme mahdolliset tarkennukset ja rakennamme esitykset velkojille.

Laakkonen sanoo, että jos selkeä voittajaehdokas löytyy, niin tarjous voidaan viedä eteenpäin ensi viikon aikana.

– Totta kai meidän pitää velkojien kuulemiselle jättää muutama päivä. Ensi viikolla ei vielä raapusteta nimiä tai siirrellä rahaa.

Aritermin työntekijät ilmoittivat keskiviikkona aikovansa jättää konkurssipesästä tarjouksen.

 

Lämmityskattiloita ja -järjestelmiä valmistava Aritem Oy jätti toukokuun alussa konkurssihakemuksen Keski-Suomen käräjäoikeuteen.

Aritermin ja sen sisaryhtiön Ariterm Service Oy:n palveluksessa Saarijärvellä oli yhteensä noin 70 työntekijää, joista kymmenen huoltoyhtiö Sevicellä. Kesäkuun puolivälissä selvisi, että konkurssipesä työllistää 10 henkilöä ainakin heinäkuun loppuun asti.

Aritermin päätuotteita ovat olleet haketta, kierrätyspuuta ja pellettiä polttoaineenaan käyttävät lämpökeskukset ja niiden osat. Koko bioenergia-ala on ollut viime vuosina suurissa vaikeuksissa Suomessa ja muuallakin Euroopassa.

– Nyt konkurssi oli ainoa vaihtoehto, kun kevään myynti jäi puoleen tavoitteesta ja asiakkaamme ovat pitkittäneet investointipäätöksiään, Aritermin yhtiöiden toimitusjohtaja Petteri Korpioja kertoi toukokuussa.

Viimeinen niitti Aritermille oli ison, lähes valmiiksi neuvotellun kaupan kariutuminen. Jos se olisi toteutunut, yhtiö olisi Korpiojan mukaan toimittanut Venäjälle 20 lämpölaitosta.

– Se olisi merkinnyt yhtiön liikevaihdon kaksinkertaistumista nykyisestä ja töitä viideksi vuodeksi. OIisimme palkanneet tänne lisää väkeä, Korpioja sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .