Artek myytiin sveitsiläiselle huonekaluyhtiö Vitralle

Perinteikäs designhuonekalujen valmistaja Artek on myyty sveitsiläiselle huonekaluyhtiö Vitralle. Artekin edellinen omistaja on ruotsalainen investointiyhtiö Proventus.

Uusi omistaja Vitra on kansainvälisesti tunnetuimpia huonekaluyrityksiä. Artek jatkaa kaupan jälkeen omana yhtiönään, mutta Vitran vahva toimialaosaaminen tuo lisää resursseja valmistukseen, logistiikkaan ja jakeluun, Artek kertoi tiedotteessaan. Mahdollisia toiminnallisia synergiaetuja kartoitetaan myöhemmin.

- Vitra uutena omistajana tulee olemaan Artekille tuki ja voimavara kasvun ja kansainvälistymistavoitteiden saavuttamiseksi, sanoo toimitusjohtaja Mirkku Kullberg.

Artekin perustivat vuonna 1935 Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl. Artekin valikoiman perustan muodostavat Alvar Aallon suunnittelemat huonekalut ja valaisimet.

Artekin liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa, ja se työllistää 20 henkeä. Yhdistymistä helpottanee se, että sekä Artekin että Vitran logoissa on käytetty Futura Bold -kirjasinta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.