Aiotko tehdä talletuksen tilillesi? Nyt rahasi seikkailevat matkalla pienen ikuisuuden

Pankkiin kiikutetut kolikot saattavat kirjautua tilille vasta viikon päästä. Kolikkojen käsittely on hidastunut kolikkolaskureiden harvennettua, kertoo Osuuspankki Poppian pankinjohtaja Kari Heinonen Jyväskylästä.

Keskisuomalaisen lukija vei kolikkoja pankkiin maanantaina. Hän olisi halunnut rahat tililleen pian, mutta se ei onnistunut.

– Aiemmin pankissa on ollut oma kolikkolaskuri, nyt ne menivät johonkin laskentakeskukseen. Ennen kuin rahat ovat minun tililläni, se vie kaksi viikkoa, lukija kertoi.

Pankinjohtaja korjaa käsitystä kahdesta viikosta. Hänen mukaansa rahojen siirtymisessä voi olla pahimmillaan runsaan viikon viive.

– Kolikkoja toimitetaan laskentakeskukseen kerran viikossa, joskus kaksi kertaa viikossa. Hyvällä tuurilla raha on tilillä kahdessa päivässä, huonolla tuurilla viikossa ja yhdessä päivässä.

Keskuksen sijainti salainen

Pankinjohtajan mukaan laskentakeskusta hallinnoi Automatia. Hän ei turvallisuussyistä kerro keskuksen sijaintia.

– Noutopäivän ja laskentapäivän ero ei ole hirveän pitkä, ei niitä pitkiä matkoja kuljetella.

Aiemmin pankilla oli oma kolikkolaskuri, mutta nyt siitä on luovuttu.

– Kun kolikot muuttuvat, ei kalliin kolikkolaskurin ylläpitämisessä ole järkeä.

Kari Heinosen mukaan kolikkojen laskentamäärät ovat pieniä. 99 prosenttia pankin kolikkoliikenteestä tulee yrityksistä sovittuina päivinä.

Pankinjohtajan mukaan kolikoita tallennetaan tulevaisuudessa yhä enenevässä määrin kolikkoautomaattien kautta suoraan korttiin liitetylle tilille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .