Asiantuntijaepäilyt: Elop palkattiin myymään puhelimet

Kaksi sijoitusalan asiantuntijaa pitää mahdollisena, että Nokia palkkasi Stephen Elopin myymään yhtiön matkapuhelintoiminnan. Osakesäästäjien puheenjohtajan Timo Rothoviuksen arvion mukaan Nokiassa nähtiin vuonna 2010, että puhelinpuoli on isoissa vaikeuksissa. On mahdollista, ettei nähty muuta vaihtoehtoa kuin panna se myyntikuntoon ja myydä.

Helsingin Sanomat kertoi tänään Elopin johtajasopimuksesta, joka oli omistajanvaihdostilanteiden varalle paljon parempi kuin edeltäjällään Olli-Pekka Kallasvuolla.

Meklari Jukka Oksaharju Nordnetistä uskoo, ettei omistajavaihdoksesta koituva muhkea osakebonus päätynyt Elopin sopimukseen vahingossa. Oksaharju huomauttaa, että sopimusta oli sorvaamassa hallituksen puheenjohtajana Jorma Ollila, joka itsekin oli toiminut pitkään yhtiössä toimitusjohtajana.

Oksaharju pitää mahdollisena, että Elop ja Nokia tiesivät johtajasopimusta tehdessään puhelinliiketoiminnan päätyvän pian Microsoftille.

Nokian hallituksen silloinen puheenjohtaja Ollila ei ole toistaiseksi kommentoinut viime päivien keskustelua Elopin johtajasopimuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.