Atria aloittaa yt-neuvottelut Nurmon sikaleikkaamossa

Elintarvikeyhtiö Atria aloittaa yt-neuvottelut Nurmon sikaleikkaamossa Seinäjoella. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Nurmon sikaleikkaamossa on töissä noin 380 ihmistä.

Uudelleenjärjestelyillä ja työn määrän vähentämisellä tavoitellaan noin 1,5 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Työn määrä vähenisi noin 65 henkilötyövuoden verran, Atria kertoo tiedotteessa. Suunnitelluilla toimenpiteillä yhtiö pyrkii parantamaan liiketoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Atria aloitti Nurmon sikaleikkaamon rakentamiseen ja uudistamiseen liittyvän noin 36 miljoonan euron investointihankkeen tammikuussa 2015, ja se saatiin kokonaisuudessaan valmiiksi vuonna 2017. Leikkaamoon tehtiin esimerkiksi automatisoidumpia linjoja, kertoo Suomen lihaliiketoiminnasta vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

–  Nyt sopeutetaan työvoimatarvetta tehokkaampiin linjoihin. Kyllä meillä on täällä nyt varmaan maailman automatisoiduin sikaleikkaamo, hän sanoo STT:lle.

Hirvijärven mukaan toinen sopeutustarpeen syy liittyy sianlihan markkinaan ja sen volyymin laskuun.

–  Valtakunnallinen kokonaismäärä on pienentynyt ja sitä kautta myös meidän osuus.

Nurmon sikaleikkaamossa tavoiteltujen säästöjen on määrä toteutua vuoden 2020 alusta lähtien. Työn määrän mahdollinen väheneminen pyritään Atrian mukaan toteuttamaan sisäisin järjestelyin ja siirroin.

Atria Suomen koko henkilöstömäärä on noin 2  300.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .