Autojen myynti lisääntyy kohisten

Autojen myynti on kasvanut tänä vuonna selvästi. Autoalan mukaan uusia henkilöautoja on rekisteröity yli 50 000 kappaletta, mikä on 14 prosenttia vuoden takaista enemmän.

Toukokuussa rekisteröinnit lisääntyivät lähes 50 prosenttia. Autoalan mukaan myös käytettyjen autojen kauppa kävi hyvin toukokuussa.

Autoala on nostanut tämän vuoden myyntiennusteensa 108 000 uuteen henkilöautoon. Edellinen ennuste oli runsaat 98 000 autoa. Autoala perustelee ennusteen nostoa muun muassa alhaisella korkotasolla ja tilauskannan kasvulla.

Viime vuonna ensirekisteröitiin vain 90 000 henkilöautoa, mikä on rutkasti vähemmän kuin 2000-luvun parhaina autokauppavuosina. Enimmillään uusia autoja on myyty noin 150 000 vuodessa.

Suosituin automalli oli toukokuussa Skoda Octavia, joka on koko vuoden tilastossa niukasti kakkonen Volkswagen Golfin jälkeen. Merkeistä Volkswagen, Toyota ja Skoda olivat kolmen kärki sekä toukokuussa että koko alkuvuoden aikana.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.