Autokauppa kasvoi 8 prosenttia tammikuussa

Autokaupassa oli tammikuussa muutaman päivän mittainen häiriö, kun liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) esittelemät suunnitelmat autoveron poistamisesta hämmensivät.

Tammikuussa rekisteröitiin kaikkiaan reilut 12 700 uutta henkilöautoa, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Määrä kasvoi viime tammikuuhun verrattuna kahdeksan prosenttia.

Myös paketti- ja kuorma-autojen kauppa vilkastui selvästi. Molempia rekisteröitiin noin neljänneksen enemmän kuin viime vuoden tammikuussa.

Autokaupassa oli tammikuussa muutaman päivän mittainen häiriö, kun liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) esittelemät suunnitelmat autoveron poistamisesta herättivät hämmennystä.

Autotuojien toimitusjohtaja Tero Kallio sanoi  STT:lle, että autoveroista syntynyt epäselvyys ei näy tammikuun rekisteröintiluvuissa.

– Autojen toimitusaika on 2–3 kuukautta, joten nämä tilaukset oli tehty jo paljon ennen autoverokeskustelua. Kauppa kyllä ainakin nyökkäsi, kun autoverokeskustelua käytiin.

Kallion mukaan markkinahäiriö jäi hetkelliseksi, kun saatiin ilmoitus, ettei autoveron poistamista enää valmistella.

– Meidän asiakastilaustilastomme näyttää, että kauppa on palautunut normaaliksi sen jälkeen.

Rekisteritilastoissa näkyi siirtyminen entistä vähäpäästöisempiin autoihin, sillä uusien henkilöautojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt olivat 120,6 grammaa kilometriltä. Henkilöautojen keskimääräiset päästöt ovat vähentyneet vuoden aikana 2,4 grammaa kilometriltä.

Käytettynä maahantuotujen hiilidioksidipäästöt ovat keskimäärin selvästi suuremmat, 187 grammaa kilometriltä. Käytettynä maahan tuodaan keskimäärin yhdeksän vuotta vanhoja autoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kiinan maskinvalmistajat eivät enää paina töitä päivin öin – osa uusista toimijoista on jo jättänyt alan

Kenkäkaupan konkari Jarmo Toivonen halusi tuoda iloa koronavuoden keskelle – kaupungin vanhin yhdistys Jyväskylän Kauppalaisseura on ehtinyt jo 145-vuotiaaksi

S-ryhmän verkkokauppa kukoistaa, mutta hotellit ja ravintolat kärsivät koronakriisistä

Suomen Kotidatan työriidan sovittelu keskeytyi – Ammattiliiton mukaan lakko vaikuttaa todennäköiseltä, Kaupan liitto vie asian työtuomioistuimeen

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet ja runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.