Autoliikkeet tuovat yhä enemmän käytettyjä autoja ulkomailta

Tuonti ei ole enää yksityishenkilöiden varassa.

Autoliikkeet tuovat yhä enemmän käytettyjä autoja ulkomailta, eikä tuonti ole enää yksityishenkilöiden varassa. Käytettyihin autoihin keskittyvällä Kamuxilla on jopa omia autoliikkeitä Ruotsissa ja Saksassa, joista autoja tuodaan tarvittaessa Suomeen.

– Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisella kuluttajalla on valittavanaan esimerkiksi yhden liikkeen 100 auton sijaan yli 3 000 autoa Suomen, Ruotsin ja Saksan valikoimasta, kertoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski.

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan Suomessa halutaan käytettyjä dieselautoja paljon, koska etäisyydet ovat pitkiä ja ajokilometrit suuria verrattuna muuhun Eurooppaan. Näin on etenkin maaseudulla ja pienissä kaupungeissa.

Suomessa dieselautojen osuus uusista autoista on kuitenkin paljon pienempi kuin useissa muissa maissa, joten käytettyjä dieselautojakin on tarjolla vähemmän. Rissan mukaan autokauppa ei pääse kiinni tuoreisiin muutaman vuoden vanhoihin dieseleihin.

– Jos ei ole rahaa kalliiseen uuteen, niin haetaan mieluummin käytetty diesel ulkomailta, Rissa arvioi.

Rissa kertoo, että ulkomailta tuotiin viime vuonna noin 25 000 autoa. Tänä vuonna ollaan 29 000 auton vauhdissa.

Käytettyjä autoja myydään Suomessa vuosittain 600 000 – 650 000. Autoala ennustaa, että tänä vuonna uusien autojen menekki on noin 120 000, eli käytettyjen autojen kauppa on tänä vuonna karkeasti viisinkertaista verrattuna uusien autojen myyntiin.

– Käytettyjen autojen kauppa on paljon vakaampaa kuin uusien autojen kauppa. Heilahtelut eivät ole niin jyrkkiä kuin uusien autojen kaupassa nousu- tai laskusuhdanteessa, Rissa sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Cibes Hissit ostaa muuramelaisen RH Tekniikka Oy:n – erikoistunut rakentamaan hissejä hissittömiin taloihin

Nokian renkaiden liikevoitto romahti reilusti tappiolliseksi – liikevaihtokin supistui yli kolmanneksella

Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä

Jyväskylä putosi Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailussa – Kuopio houkuttaa asuntosijoittajia eniten

Mediat: Presidentti Trump haluaisi osan Tiktokin kauppahinnasta valtiolle vastineeksi kaupan hyväksymisestä

Hankasalmen K-Marketin uudeksi kauppiaaksi Suomen Elvis-fanien puheenjohtaja Marko Humia – haluaa kauppansa hyllyille lähituottajien tuotteita

Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa

Kymmeniä miljoonia maksanut koetehdas on odottanut käynnistystä jo puoli vuotta Äänekoskella – testiajot jäivät kesken koronan iskettyä

Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.