Automaatteja tulossa lisää

Käteisnostoautomaattien uusi tasapuolinen hinnoittelu tuo Suomeen reilusti lisää automaatteja. Näin uskoo Nosto-automaatteja pyörittävän Eurocash Finland Oy:n toimitusjohtaja Harri Koivula. Yhtiö aikoo tuplata Nosto-automaattien määrän ensi vuonna nykyisestä yli sataan. Myös muita yrittäjiä on tulossa markkinoille.

Hinnoittelu muuttui heinäkuussa sen jälkeen, kun Kilpailuvirasto päätti, että Otto-automaateilla ja uusien käteisautomaattiyrittäjien automaateilla tehdyt nostot on hinnoiteltava keskenään syrjimättömällä tavalla. Erilaisia hintoja olivat perineet Nordea ja OP-ryhmä. Maksu muilla kuin Otto-automaateilla tehdyistä nostoista oli yksi euroa ja kaksi prosenttia nostosummasta, kun taas Ottojen nostot olivat maksuttomia. Sampo Pankin korteilla nostot ovat olleet koko ajan maksuttomia.

Nyt palvelumaksu on korttityypistä riippuen halvimmillaan 0,60 euroa ja kalleimmillaan 1,10 euroa. Eli kun aiemmin 100 euron nostosta perittiin jopa kolme euroa, on maksu nyt maksimissaan noin yksi euro.

- Markkina siirtyi terveemmälle pohjalle. Näistä lähtökohdista Suomeen voidaan rakentaa toimiva automaattiverkosto siten, että käteistä rahaa voi nostaa helposti siellä, missä asiakkaat liikkuvat, Koivula sanoo.

Hän uskoo, että käteisnostomarkkinat jaetaan jatkossa kahden vahvan yrityksen kesken.

- En usko, että Suomi on neljän pelurin kenttä. Moni haluaisi markkinoille, mutta pitkässä juoksussa uskon, että toimijoina ovat Automatia ja Eurocash Finland.

- Sinänsä uudet kilpailijat ovat tervetulleita, sillä ne tutustuttavat asiakkaat palveluun.

Lue koko artikkeli perjantain Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.