Autotalo Drake meni konkurssiin Viitasaarella

Yrityksen työntekijät irtisanottu. Toiminta jatkuu vielä kahden viikon ajan.

Viitasaarelainen Autotalo Drake Oy asetettiin perjantaina konkurssiin omasta hakemuksestaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Maksuvaikeuksiin ajautunut autoliike ei enää selvinnyt velvoitteistaan. Yhtiöllä on yrittäjäpariskunnan Jari ja Mirja Draken lisäksi kahdeksan työntekijää ja kaikki on irtisanottu.

Autotalon velkamäärä on noin 677 000 euroa. Päävelkojia ovat Keski-Suomen Osuuspankki (200 000 euroa), verohallinto (72 900 euroa) ja VW-Auto Group Oy (80 000 euroa).

Konkurssipesän pesänhoitajaksi on nimetty asianajaja Antti Paasonen Jyväskylästä. Yrityksen toiminta jatkuu vielä kahden viikon irtisanomisajan. Vaihtoautoja on jäljellä muutama eikä uusia autoja enää myydä.

– Nyt aloitamme yrityksen omaisuuden realisoinnin. Mieluiten teemme sen kokonaisuutena. Olemme selvittäneet muun muassa huoltokorjaamon jatkomahdollisuuksia ja kysyntää on ollut, Antti Paasonen sanoo.

Yrityksen juuret ovat 1980-luvulla, jolloin Jari Draken isä Kalevi Drake perusti yrityksen. Jari ja Mirja Drake tulivat yritykseen mukaan 1990-luvulla ja sukupolvenvaihdos toteutui 2000-luvun alussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .