Barroso: Komissio ei ole perustamassa EU:lle valuuttarahastoa

EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson mukaan komissio ei ole perustamassa EU:lle omaa valuuttarahastoa, vaan kevyemmän järjestelmän Kreikan avustamiseksi.

Barroson mukaan mahdollinen Euroopan valuuttarahaston perustaminen on pitemmän aikavälin projekti, jonka toteuttaminen todennäköisesti edellyttäisi EU:n perussopimuksen muuttamista.

Barroson mukaan komissio valmistelee parhaillaan Kreikan avustamiseksi koordinoitua avustusjärjestelmää, joka on yhteensopiva Lissabonin sopimuksen kanssa.

Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen viikonloppuna esittämä ajatus Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää vastaavan eurooppalaisen rahaston perustamisesta on Barroson mielestä mielenkiintoinen, mutta siitä ei kuitenkaan ole apua Kreikan tämänhetkisessä talouskriisissä.

Muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel muistutti maanantaina, että Euroopan oman valuuttarahaston perustaminen edellyttäisi EU:n Lissabonin sopimuksen muuttamista, sillä nykyisellään sopimus ei salli toisten jäsenmaiden pelastustoimia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.