Beroan työoloista selvitys - rikkoi työaikalakeja

Rautaruukin tehtaalla urakoineen Beroan työoloista tehdään tutkintapyyntö poliisille. Työsuojeluselvityksen valmistumisesta uutisoi Raahen seutu.

Työsuojelujohtaja Päivi Suorsa Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta kertoo STT:lle, että työaikalakeja on rikottu huomattavasti. Suorsan mukaan noin sadasta työntekijästä yhdenkään kohdalla ei noudatettu viikkoleposääntöä. Jotkut työskentelivät jopa 41 päivää putkeen.

Lain mukaan ylitöitä saa tehdä 138 tuntia neljässä kuukaudessa. Joillakin Beroan työntekijöillä määrä ylittyi, vaikka urakka kesti alle kaksi kuukautta.

Tähän saakka halpatyövoimaepäilyjen on kerrottu koskevan vain Beroa Deutschlandia, mutta työsuojeluviranomaiset löysivät puutteita myös muista Beroa-yhtiöistä.

Beroa Deutschlandin Suomen-edustajan Kaj Hellströmin mukaan yhtiö ei halua kommentoida rikosepäilyjä, koska ei ole saanut niistä tietoa viranomaisilta. STT:n haastattelema Hellström sanoo yhtiön edelleen kiistävän kaikki rikkomukset.

Beroa Deutschlandin palkkaepäselvyyksiä tutkinut Rakennusliitto ilmoitti viime viikolla, että asiat on saatu siltä osin kuntoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.