BioGTS:lle taas uusia työpaikkoja synnyttävä miljoonasopimus

Jyväskylässä ja Laukaassa toimiva BioGTS Oy on saanut historiansa suurimman tilauksen. Se toimittaa yli 10 miljoonaa euroa maksavan biojalostamon VSS Biopowerille Säkylään. Säkylän biojalostamolaitoshankkeen työllistävä vaikutus laitostoimituksen aikana on yli 35 henkilötyövuotta. Tilaus poikii työtä BioGTS:n lisäksi yhtiön keskisuomalaisille alihankkijoille.

BioGTS kertoi vain kaksi viikkoa sitten edellisestä ennätystilauksesta, biokaasulaitoksen toimittamisesta Kiinaan.

VSS Biopower rakennuttaa Säkylään biojalostamon, joka on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Yksi ja sama laitos tuottaa suljetussa prosessissa biokaasua, biodieseliä sekä maanparannusainetta. Laitoksen toiminta perustuu täysin automatisoituun kuivamädätystekniikkaan. Biojalostamo käyttää raaka-aineena Satakunnassa syntyviä ruokaketjun sivuvirtoja ja muita biomassoja. Laitoksen käsittelykapasiteetti on noin 20 000 tonnia vuodessa.

Kotimaisuusaste yli 90 prosenttia

BioGTS:n kehittämä menetelmä perustuu uusiin, patentoituihin biokaasu- ja biodieselteknologioihin, jotka takaavat aiempaa energiatehokkaamman kokonaisprosessin. Yhtiön erityyppisiä biolaitoksia on toiminnassa jo usealla paikkakunnalla Suomessa. Tänä syksynä BioGTS teki sopimuksen ensimmäisestä Kiinaan toimitettavasta biokaasulaitoksesta.

– Toimitettavan laitoksen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia, BioGTS:n toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo.

VSS Biopowerin biojalostamoprojekti on yksi työ- ja elinkeinoministeriön hyväksymistä energiateknologian kärkitukihankkeista Suomessa. TEM on myöntänyt projektille lähes kolme miljoonaa euroa investointitukea. Projektille kerättiin lisärahoitusta myös vaihtovelkakirjalainalla. Rahoituskampanja päättyi lokakuun lopussa, ja se tuotti yli odotusten. Lopullinen sijoitettu summa nousi lähes 1,5 miljoonaan euroon.

Vuonna 2011 perustettu BioGTS työllistää Jyväskylässä omilla palkkalistoillaan noin 40 asiantuntijaa. Lisäksi yritys työllistää alihankkijaketjun kautta kokoaikaisesti yli 100 henkilöä. Kauppalehti palkitsi yrityksen vuonna 2016 Keski-Suomen ja koko Suomen kovimpana kasvuyrityksenä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .