Björn Wahlroos aikoo jättää Nordean hallituksen – "Haluan tuoda uutta energiaa muutosten toteutukseen"

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ilmoittaa jättävänsä Nordean hallituksen seuraavassa yhtiökokouksessa. Wahlroos on toiminut Nordean hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2011 lähtien.

–  Olen ylpeä siitä, että olen saanut ohjata Nordeaa läpi suurten muutosohjelmien, mutta nyt haluan tuoda uutta energiaa niiden toteutukseen, Wahlroos sanoo Sampo-konsernin tiedotteessa.

Wahlroosia ehdotetaan kuitenkin uudelleen valittavaksi Sammon hallituksen puheenjohtajaksi. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2009.

–  Tulen luonnollisesti seuraamaan Nordean kehitystä Sammon puheenjohtajan ominaisuudessa, Wahlroos sanoo.

Nordea on Sammon osakkuusyhtiö.

Sampo kertoi torstaina myös nimittäneensä uudeksi konsernijohtajaksi Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnussonin. Hän aloittaa tehtävässä ensi vuodenvaihteessa, kun nykyinen, kymmenen vuotta konsernijohtajana toiminut Kari Stadigh jää eläkkeelle.

Stadigh kertoo jättäytyvänsä tehtävästään, sillä hän on ollut eläkeiässä jo yli kolme vuotta.

–  Torbjörn on ilmeinen valinta seuraajakseni. Hänen näyttönsä Ifin toimitusjohtajana ovat vertaansa vailla, Stadigh kuvaa seuraajaansa konsernin tiedotteessa.

Magnusson on ehdolla myös Wahlroosin seuraajaksi Nordean hallituksessa.

–  Sammon näkökulmasta Torbjörnin nimittäminen Nordean puheenjohtajaksi on oikea tapa organisoida konserni. Pankin puheenjohtajuudesta on tullut lähes kokopäivätyö, ja täysipäiväisen johtajan tulisi vastata siitä, Wahlroos sanoo.

Sampo kasvatti tulostaan

Sammon tulos ennen veroja nousi loka-joulukuussa 451 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 436 miljoonaa.

Konsernin koko vuoden tulos putosi 16 prosenttia reiluun kahteen miljardiin euroon. Tätä selittää ennen kaikkea Sammon osittain omistamalle Topdanmarkille vuodelle 2017 kirjattu yli 700 miljoonan euron voittoerä, joka parantaa vertailuvuoden tulosta huomattavasti.

Konsernijohtaja Kari Stadigh katsookin, että Sammolla on takanaan hyvä vuosi.

–  Sampo-konsernin vakuutusliiketoiminnot ylsivät jälleen kerran erinomaiseen tulokseen, ja asiakasmäärä kasvoi kaikilla markkinoilla toista vuotta peräkkäin. Sammon hallitus ehdottaa, että osinkoa korotetaan jo kymmenennen kerran peräkkäin, Stadigh sanoo tiedotteessa.

Sammon hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että osinkoa korotettaisiin 2,85 euroon osakkeelta, kun vuodelta 2017 osinkoa jaettiin 2,60 euroa osakkeelta. Kaikkiaan osinkoina maksettaisiin siis lähes 1,6 miljardia euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .