Cargotec haluaa ehkä Vehviläisestä saneerausjohtajan

Konepajayhtiö Cargotec saattaa haluta Finnairin Mika Vehviläisestä itselleen niin sanotun saneerausjohtajan. Aalto-yliopiston johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan laitosta johtavan professori Kari Liljan mukaan Vehviläisellä on näyttöjä säästötoimien toteuttamisesta ja lisäksi hän on näkyvä henkilö.

Liljan mukaan saneerausjohtajia alkoi näkyä Ruotsissa 1970-luvulla, mistä trendi siirtyi myöhemmin Suomeen. Hän sanoo, että tällaisissa rekrytoinneissa noudatetaan aivan omia pelisääntöjä, mikä mahdollistaa yritysjohtajan siirtymisen itselle tuntemattomalle teollisuuden alalle. Saneeraushommista pitää kuitenkin olla kokemusta.

Cargotec on pitänyt viime vuosina useita yt-neuvotteluja. Suomesta yhtiö vähensi viimeksi marraskuussa 105 työpaikkaa. Viisi vuotta sitten Cargotec työllisti Suomessa lähes 1 700 henkilöä, mutta määrä on pudonnut noin tuhanteen.

Cargotecin viestintäjohtajan Anne Westersundin mukaan toimitusjohtajan rekrytointi jatkuu. Cargotec harkitsee myöhemmin, mitä se kertoo julkisuuteen hakijoista ja niiden määrästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.