Carunan mittarien etäluenta siirtyi Landis+Gyrille

Yhtiöiden tekemä palvelusopimus on yksi suurimmista Euroopassa.

Muun muassa Jyväskylässä toimiva energianhallintaratkaisujen toimittaja Landis+Gyr on ottanut käytännössä vastuulleen sähköverkkoyhtiö Carunan mittauspisteiden etäluennan. Yhtiöiden tekemä palvelusopimus on yksi suurimmista Euroopassa.

Landis+Gyr vastaa tuntitason kulutus- ja sähkönlaatutiedon keräämisestä 660 000 kotitalousmittarilta sekä tiedon validoinnista ja siirrosta Carunan laskutusjärjestelmään.

– Palvelusopimuksemme kattavat maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa mittauspistettä, ja olemme hyvin tyytyväisiä, kun jalansijamme näissä palveluissa vahvistuu edelleen otettuamme vastuun Carunan päivittäisestä energianmittaustiedon hallinnasta, sanoo johtaja Ralph Griewing Landis+Gyr-yhtiöstä.

Landis+Gyrin palvelu tarjoaa Carunan ja sen asiakkaiden käyttöön päivittäin yli 17 miljoonaa mittauslukemaa. Palvelusopimus kattaa myös mittalaiteinfrastruktuurin ja tiedonsiirron hallinnan sekä kenttätöiden aktivoinnin.

Landis+Gyrin integroitu palvelualusta mahdollistaa myös esimerkiksi luentapyynnöt, sähköjen päälle- ja poiskytkennät sekä mittareiden tilakyselyt suoraan Carunan omista järjestelmistä.

Palvelusopimus allekirjoitettiin keväällä 2017. Nyt mittausinfrastruktuuri on integroitu Landis+Gyrin palvelualustaan ja sen operointi on siirtynyt käytännössä Landis+Gyrin hallintaan.

Kuusivuotinen sopimus merkitsee Carunan kaikkien älymittareiden etäluentaa palveluna ja sisältää kolmen vuoden lisäoption.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .