DNA ottaa käyttöön viikon isovanhempainvapaan

Yhtiö kertoo olevansa ensimmäinen isovanhempainvapaan käyttöön ottanut yritys Suomessa.

Tietoliikennekonserni DNA alkaa myöntää viikon mittaista palkallista vapaata isovanhemmaksi tulevalle työtekijälle. Yhtiö kertoo olevansa ensimmäinen isovanhempainvapaan käyttöön ottanut yritys Suomessa.

DNA:lla isovanhempainvapaata myönnetään tämän vuoden alusta syntyneiden lasten isovanhemmille. Vapaa on määrä käyttää perheen yhdessäoloon vuoden sisällä lapsenlapsen syntymästä. DNA:n mukaan tarkoitus on edistää työpaikan perheystävällisyyttä myös työuran myöhemmässä vaiheessa.

– Monilla tuoreilla äideillä ja isillä tukiverkosto saattaa olla pitkän matkan päässä, joten on tärkeää, että isovanhemmat voivat olla läsnä silloin kun heitä tarvitaan, kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen tiedotteessa.

DNA on mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -pilottihankkeessa. Sen myötä esimerkiksi yhtiön yrityspalvelussa on otettu käyttöön liukuva työaika ja kuluttaja-asiakaspalvelussa aiempaa useampi voi hyödyntää etätyömahdollisuutta.

– Mahdollisuus sovittaa yhteen työelämä ja muu elämä tasapainoisella tavalla on yksi keskeinen tekijä työntekijöidemme hyvinvoinnissa, Rissanen perustelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.