Daily Telegraph: Suomalaispoliitikot ovat naiiveja

Ulkoministeri Erkki Tuomiojaa (sd.) haastatelleen brittilehti Daily Telegraphin toimittaja ihmettelee jutustaan syntynyttä kohua. Toimittaja Ambrose Evans-Pritchardin mielestä suomalaiset poliitikot ovat naiiveja, jos he eivät ymmärrä tällaisten sanomisten herättävän huomiota maailmalla.

Jutun kärkeä ja otsikkoa oli toimituksessa terävöitetty toimituksellisista syistä. Evans-Pritchard harmittelee STT:lle, että euron hajoamisesta varoittelu sai niin suuren huomion, koska se ei ole enää uutta. Hänen mielestään jutussa oli kiinnostavampaa se, kun Tuomioja sanoi, ettei Suomi tingi EVM:n lainojen ensisijaisuudesta.

Evans-Pritchard arvelee, että suomalaispoliitikot käyttävät epämääräisiä lausuntojaan vahvistaakseen neuvotteluasemiaan. Hänestä todellinen ongelma on se, että lähetetään ristiriitaisia signaaleja ja sitten yllätytään niistä itse.

Tuomioja tyynnytteli iltapäivällä keskustelua, joka oli syntynyt hänen haastattelustaan brittilehdessä. Jutun otsikon mukaan Tuomioja kertoi Suomen varautuvan euron hajoamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.