Danisco myy sokerinsa saksalaiselle Nordzuckerille

Tanskalainen elintarvikeyhtiö Danisco myy sokeritehtaansa saksalaiselle Nordzuckerille. Se tarkoittaa, että myös Säkylässä oleva Sucroksen tehdas saa uuden omistajan. Tanskalaisyhtiö omistaa Sucroksesta 80 prosenttia. Loput yhtiöstä omistaa Lännen tehtaat.

Sucroksen tehtaan toimitusjohtajan Päivi Paakkarisen mukaan kauppa ei ainakaan heti vaikuta mitenkään tehtaan toimintaan. Hän ei ole kuullut mitään tehtaaseen liittyvää spekulointia.

– Omistaja vaihtuu, jos kilpailuviranomaiset hyväksyvät kaupan. Meillä mennään totuttuun tahtiin, nyt odotetaan syksyn satokautta.

Paakkarinen ennakoi juurikassadosta keskinkertaista erinomaisen viime vuoden jälkeen. Helmikuussa Sucros teki viljelijöiden kanssa seitsemän vuoden sopimuksen suomalaisen sokerintuotannon jatkosta.

Suomen lisäksi Daniscolla on tehtaita Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Liettuassa. Yhtiö on etsinyt ostajaa sokeritehtailleen jo pidemmän aikaa.

Saksalaisyhtiö maksaa sokeritoiminnoista 5,6 miljardia Tanskan kruunua eli noin 700 miljoonaa euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan puolen vuoden kuluessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.