Deutsche Bank kertoo mittavista tappioista viime vuonna

Pankki kertoo tehneensä nettotappiota 1,4 miljardia euroa viime vuonna.

Saksalaispankki Deutsche Bank kertoo tehneensä nettotappiota 1,4 miljardia euroa viime vuonna.

Tappioiden katsotaan johtuvan pankin saamista mammuttisakoista, alhaisemmista tuloista sekä uudelleenjärjestelykuluista.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä tappiota tuli 1,9 miljardia euroa. Pankki suostui maksamaan sakkoja ja korvauksia 7,2 miljardia dollaria (6,9 miljardia euroa) Yhdysvalloissa toimistaan vuoden 2008 talouskriisin aikana.

Deutsche Bank on saanut viime aikoina runsaasti kielteistä julkisuutta. Toissa päivänä Yhdysvaltain ja Britannian viranomaiset määräsivät sille liki 630 miljoonan dollarin eli noin 590 miljoonan euron sakot epäillystä rahanpesusta Venäjällä.

Pankin oli viime kuussa pakko leikata bonuksia neljännekseltä työntekijöistä. Tämän vuoden haasteina pankille ovat matala korkotaso, lisääntynyt säätely ja finanssikriisin vanavedessä käyttöön otetut korkeammat pääomavaatimukset.

Pankkijätin tulos on huonompi kuin talousanalyytikoiden ennustama 200 miljoonan tappio, mutta parempi kuin toissa vuonna, jolloin tappiota tuli seitsemän miljardia euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.