Dieseliä saa jo alle eurolla

Dieselöljyn alin litrahinta on painunut Suomessa jo alle euron. Polttoaine.net-hintaseurantasivuston mukaan Neste Oil Express myi Helsingin Roihuvuoressa dieseliä perjantaina 99,9 sentillä.

Dieselin hinta on pudonnut kesästä lähtien rajusti. Sen hinta oli lokakuun puolivälissä Öljy- ja kaasualan keskusliiton kuluttajahintaseurannan mukaan 1,209 euroa litralta, kun vielä heinäkuussa keskihinta oli 1,442 euroa. Polttoaine.netissä perjantaina dieselin keskihinta koko maassa oli 1,106 euroa litralta.

Jyväskylässä euron rajaa ei ole vielä kolkuteltu, vaan halvimmatkin hinnat ovat olleet viime päivinä useita senttejä yli euron.

Myös bensiinin hinta on laskenut voimakkaasti kesän jälkeen. 95-oktaanisen bensan keskihinta oli perjantaina Polttoaine.netin mukaan 1,252 euroa. Heinäkuussa keskihinta oli yli 30 senttiä kalliimpi.

Suomen halvinta bensiiniä myytiin perjantaina samalla asemalla kuin halvinta dieseliäkin. Ysiviitonen maksoi Neste Oil Expressillä Helsingin Roihuvuoressa 1,149 euroa litralta. Helsingin lisäksi kovinta hintakilpailua käydään Ahvenanmaalla, Kajaanissa ja Torniossa. Jyväskylässä hintataso on viime päivinä ollut koko maan keskihintatason yläpuolella.

Polttonesteiden hintojen lasku on seurannut öljyn maailman markkinahinnan pudotusta. Esimerkiksi korkean verotuksen takia tankatessa alennukset eivät ole yhtä suuria kuin maailmanmarkkinahinnan romahtamisesta voisi päätellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.