Dijsselbloem pitää Kreikan lisätukea todennäköisenä

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem pitää todennäköisenä, että Kreikka tarvitsee jonkinlaista lisätukea nykyisen, ensi vuoteen ulottuvan tukipaketin lisäksi.

Dijsselbloem sanoi EU-parlamentin talousvaliokunnalle pitävänsä selvänä, etteivät Kreikan vaikeudet lopu ensi vuoteen. Euroryhmä on sitoutunut tukemaan Kreikkaa siihen asti, että se pystyy palaamaan normaaleille lainamarkkinoille.

Dijsselbloem oli haluton täsmentämään mepeille, ollaanko Kreikalle antamassa lisää lainaa vai kenties muita helpotuksia.

- En ole puhunut uudesta lainasta Kreikalle. Sanoin, että on syytä olettaa, ettei Kreikka tämän ohjelman päätyttyä ole täysin päässyt ongelmistaan ja päässyt rahoitusmarkkinoille, ja että lisätuki voi olla tarpeen.

Dijsselbloemin mukaan vasta ensi keväänä on mahdollista arvioida Kreikan velkataakan mahdollista keventämistä, joka voisi tapahtua esimerkiksi korkoa alentamalla. Hän painotti minkä tahansa lisätuen edellyttävän, että Kreikka on pysynyt sovituissa säästö- ja uudistustoimissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.