EK: Valtaosa tekee osa-aikatyötä omasta halustaan

Enemmistö osa-aikaisista työntekijöistä tekee vajaata työviikkoa omasta halustaan, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Syitä valita osa-aikatyö ovat muun muassa opinnot sekä lasten tai omaisten hoito.

Noin kolme kymmenestä tekee osa-aikatyötä, koska kokoaikatyötä ei ole ollut tarjolla.

Määräaikaisista työntekijöistä joka kolmas ei halua pysyvää työtä. Hieman yli puolet tekee määräaikaista työtä, koska vakituista työpaikkaa ei ole tarjolla. Noin joka kymmenes tekee määräaikaista työtä työharjoittelun tai koeajan takia.

EK perustaa tietonsa Tilastokeskuksen viime vuoden työvoimatutkimukseen, jonka yhteydessä keskusliitto selvitytti määrä- ja osa-aikaisten työsuhteiden syitä. Selvitys koski yksityisen sektorin palkansaajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

HS: Siivousalan epäkohdat ovat johtaneet vakaviin väärinkäytöksiin työntekijöiden kohtelussa – pahimmillaan olot ovat epäinhimillisiä

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.