EK: Yrityksissä sairastetaan 12 päivää vuodessa

Yritysten työntekijät olivat viime vuonna keskimäärin 12 päivää poissa töistä sairauden tai työtapaturman takia, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Työntekijöiden sairauspoissaolot pysyivät EK:n jäsenyrityksissä viime vuonna samalla tasolla kuin edellisvuonna.

Eniten sairauspoissaoloja on teollisuuden työntekijöillä, jotka ovat sairauden takia poissa töistä keskimäärin 16 päivää vuodessa. Palvelualoilla ja teollisuuden toimihenkilöillä poissaoloja oli selvästi tätä vähemmän.

Kunnallisella alalla sairauspoissaoloja on pahimmillaan selvästi enemmän. Työterveyslaitoksen kesäkuussa tekemän selvityksen mukaan esimerkiksi laitosapulaiset ja siivoojat sairastavat keskimäärin 31,5 päivää vuodessa. Vähiten sairastavat esimerkiksi lääkärit ja opettajat, joilla poissaoloja on vuosittain 10.

Elinkeinoelämän keskusliiton työaikatiedusteluun vastasi 558 EK:n jäsenyritystä, jotka ilmoittivat poissaolotiedot yhteensä 206 000 palkansaajasta. Tiedustelun mukaan poissaolot ovat lisääntyneet tasaisesti 1990-luvun alusta lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.