EKP piti ohjauskoron ennallaan

Euroopan keskuspankki pitää euroalueen rahoitusmarkkinoiden ohjauskoron ennallaan tasan yhdessä prosentissa. EKP:n neuvoston päätös vastasi markkinoiden odotuksia.

EKP laski ohjauskorkoa sekä marraskuussa että joulukuussa 0,25 prosenttiyksiköllä. Euroalueen ohjauskorko ei ole koskaan aiemmin ollut näin alhaisella tasolla.

EKP:n pääjohtajan Mario Draghin mukaan euroalueella on havaittavissa alustavia merkkejä taloustilanteen vakautumisesta, mutta epävarmuus on edelleen suurta. Hänen mukaansa euroalueella on edelleen suuri riski, että velkakriisi leviää nykyistä laajemmalle.

Draghin odotettiin kommentoivan tiedotustilaisuudessaan EKP:n mahdollista roolia Kreikan velkakriisin hoidossa. Hän kieltäytyi kuitenkin arvioimasta, mitä keskuspankin omistamille Kreikan joukkovelkakirjoille tehdään.

Myös EKP:ta on vaadittu suostumaan yksityisen sektorin lailla Kreikka-omistusten alaskirjauksiin maan velkataakan keventämiseksi.

Euromaiden valtiovarainministerien on määrä kokoontua illalla Brysseliin pikakokoukseen keskustelemaan Kreikan tilanteesta. Myös Draghin on määrä osallistua kokoukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.