EKP pohtii uusia toimia

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi sanoo, että EKP valmistelee lisätoimia rahoitusmarkkinoiden vakauttamiseksi. EKP:n neuvosto harkitsee uusia avomarkkinaoperaatioita ja epätavanomaisia toimia rahoitusmarkkinoiden tervehdyttämiseksi, kertoi Draghi neuvoston kokouksen jälkeen.

Keskuspankki tekee lähiviikkojen aikana yksityiskohtaiset suunnitelmat uusista valtionlainojen ostoista jälkimarkkinoilta. Tavoitteena on euroalueen valtionlainojen riskilisien laskeminen siedettävälle tasolle.

Useiden euroalueen valtionlainojen korkoerot ovat Draghin mukaan liian suuria. Rahoitusmarkkinoiden pirstoutuminen haittaa EKP:n rahapolitiikan välittymistä, hän sanoi.

Lainaostojen aloittaminen on Draghin mukaan tiukasti riippuvainen siitä, että euroalueen maat vakauttavat julkista taloutta suunnitellusti ja rahoitusmarkkinoiden vakausmekanismi toimii suunnitellusti.

Draghin mukaan lainojen ostot keskitetään lyhyempiin lainoihin. Ohjelmasta tulee riittävän suuri ja läpinäkyvä. EKP kertoo Draghin mukaan, minkä maiden lainoja on tarkoitus ostaa ja kuinka paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.