EK:lta ilouutinen nuorille: Kesätyöpaikkoja tarjolla entistä enemmän

Voimakkainta kasvua ennakoidaan rakennusalalle, matkailu- ja ravintola-alalle sekä tutkimus-, suunnittelu- ja konsultointialan yrityksiin.

Virkistyvä taloustilanne lisää kesätyöpaikkojen määrää tulevana kesänä, arvioi Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

EK:n mukaan lähes viidennes sen jäsenyrityksistä on valmis lisäämään kesäksi töihin otettavien nuorten määrää.

Voimakkainta kesätyöntekijämäärän kasvua ennakoidaan rakennusalalle, matkailu- ja ravintola-alalle sekä tutkimus-, suunnittelu- ja konsultointialan yrityksiin.

EK kannustaa kaikkia jäsenyrityksiään tarjoamaan kesätyöpaikkoja. Järjestön tulevan kesän tavoitteena on ylittää 100 000 nuoren kesätyöläisen määrä. Viime kesänä EK:n jäsenyrityksissä kesätyöjakson suoritti yli 90 000 nuorta.

– Kesätyöt ovat win-win-ilmiö. Nuori pääsee tutustumaan työpaikan tehtäviin sekä pelisääntöihin ja yritys saa nuorten tuoreiden ajatusten ohella mahdollisuuden tutustua lähivuosien työntekijöihin, EK:n johtaja Ilkka Oksala sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.