EU: Naisten osuutta lisättävä firmojen johtokunnissa

EU-komissio patistaa suuryrityksiä lisäämään naisten osuutta johtokunnissa nykyisestä 12 prosentista. Jos yritykset eivät vuoden kuluessa saa johtokuntien tasa-arvotilannetta paremmalle tolalle, oikeuskomissaari Viviane Reding ryhtyy EU-tason toimiin tilanteen parantamiseksi.

Komission mukaan tutkimukset osoittavat, että yritykset, joiden johdossa on mukana naisia, menestyvät yksinomaan miesten johtamia yrityksiä paremmin. Tällaisten yritysten liikevoitto on komission mukaan miesjohtoisia yrityksiä parempi. Ne vetävät myös puoleensa enemmän päteviä työntekijöitä ja ymmärtävät paremmin asiakkaitaan kuin yksinomaan miesten johtamat yritykset.

– Meidän on käytettävä hyödyksi kaikki yhteiskunnan kyvyt Euroopan talouden elvyttämiseksi, Reding sanoo.

Suomi ja Ruotsi ovat komission mukaan naisjohtajuuden edelläkävijöitä EU:ssa. Naisten osuus suuryritysten johtokunnissa on näissä maissa runsas neljännes. EU:n ulkopuolella olevassa Norjassa osuus on kiintiölakien ansiosta noussut lähes 40 prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.