EU-komissio tutkii UPM:n Myllykoski-kaupan

EU-komissio on ilmoittanut käynnistäneensä perusteellisen tutkinnan UPM:n Myllykoski- ja Rhein Papier -kaupoista.

Komission alustavan selvityksen perusteella kauppa saattaa aiheuttaa vakavia kilpailuongelmia, koska sen tuloksena syntyvällä yrityksellä ei mahdollisesti ole riittävän vahvaa kilpailijaa aikakauslehtipaperimarkkinoilla.

Komission mukaan sen markkinaselvitykseen vastanneiden asiakkaiden suuri enemmistö ilmaisi huolensa siitä, että aikakauslehtipaperin hinta nousee yrityskaupan tuloksena.

UPM kertoi joulun alla ostavansa Myllykosken ja saksalaisen Rhein Papierin. Kaupan arvon kerrottiin olevan noin 900 miljoonaa euroa. Komission mukaan tutkimuksen aloittaminen ei merkitse vielä kaupan kieltämistä, vaan tutkimuksen aloittamisen jälkeen komissiolla on 90 työpäivää aikaa päättää kaupan hyväksymisestä. Näin ollen päätös kaupan hyväksymisestä tai kieltämisestä pitää tehdä heinäkuun puoliväliin mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.