EU-mailta ei tule elvytyspaketteja taantumaa vastaan

EU-maiden valtiovarainministerit katsovat, että Eurooppaa uhkaavaa taantumaa ei pidä alkaa torjua julkisin elvytyspaketein. Nizzassa koolla olevien ministerien mielestä tästä olisi pitkällä tähtäimellä vain haittaa, koska monilla mailla ei yksinkertaisesti ole varaa lisätä julkisia menojaan.

Suomen valtiovarainministerin Jyrki Kataisen mukaan Euroopan paras ase heikosta taloustilanteesta selviämiseen on lähinnä maltti. Hän muistuttaa, että eurooppalaisille on jo huonoina aikoina tarjolla paljon enemmän työttömyys- ja sosiaaliturvan kaltaisia tukia kuin esimerkiksi amerikkalaisille. Siksi Euroopan ei hänen mielestään tarvitse turvautua yksittäisiin elvytystoimenpiteisiin yhtä nopeasti kuin Yhdysvaltojen.

Kotimaan tilannetta Katainen pitää eurooppalaisittain hyvänä. Suomella on varaa parantaa kansalaistensa ostovoimaa muun muassa veronalennuksin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.