Elisa laajensi 4G-verkkoaan, laajennukset jatkuvat kesällä

Elisa on laajentanut 4G-verkkonsa saatavuutta useissa Jyväskylän kaupunginosissa: Haukkamäessä, Norolanmäessä, Autiokankaalla, Tikkalassa, Haukkalassa, Lutakossa, Palokassa ja keskustassa.

Yhtiön mukaan laajennuksia on tehty koko kuluneen vuoden ajan ja ne jatkuvat myös kesällä. Heinäkuun loppuun mennessä uudet tukiasemat rakennetaan vielä Ylistönmäelle, Kolmikulmaan ja keskustan kävelykadulle.

– Jyväskylän 4G- laajennukset toteutettiin pääasiassa 800 megahertsin taajuudella, joka mahdollistaa nopeiden 4G-yhteyksien rakentamisen myös haja-asutusalueille ja parantaa sisäkuuluvuutta. Tavoitteenamme on rakentaa 4G-verkosta yhtä kattava kuin 3G-verkko on tällä hetkellä, aluejohtaja Juha Peltomäki kertoo.

4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita.

Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla yli 280 paikkakunnalla. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 13 paikkakunnalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .