Elop: Lumia kasvaa paremmilla innovaatioilla

Nokian väistyvän toimitusjohtajan Stephen Elopin mukaan Lumia-puhelinmalli kasvaa paremmilla innovaatioilla ja rahoituksella.

Elop lupaa, että Lumia leviää Nokian puhelinliiketoiminnan kaupan myötä laajemmalle koko maailmassa. Elopin mukaan muutos takaa Lumialle lisää voimia sekä suunnitteluun että myyntiin ja markkinointiin.

Elop kertoi, että Microsoft markkinoi peruspuhelimia 10 vuoden ajan Nokian merkillä. Älypuhelimissa Microsoft ottaa käyttöön Lumia-nimen toistaiseksi.

Elop sanoi tiedotustilaisuudessa Espoossa myös, että Microsoft uskoo pystyvänsä tarjoamaan paremman työsuhdeturvan työntekijöille.

Nokian väliaikaiseksi pääjohtajaksi nouseva Risto Siilasmaa sanoo myös, että matkapuhelinyksikön myynti on vaikein päätös, jota hän on koskaan ollut tekemässä.

Siilasmaa kertoo, että Nokia aloittaa uuden toimitusjohtajan etsimisen sekä yhtiön sisältä että ulkoa. Elop jättää Nokian hallituksen tästä päivästä lähtien. Elopin odotetaan siirtyvän Microsoftille matkapuhelinyksikön johtajaksi siirtymäajan jälkeen, Nokia ja Microsoft kertovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.