Ely-keskus: Talvivaarassa ei ole pato-onnettomuuden riskiä

Kainuun ely-keskus kertoo, että Talvivaaran kaivoksella ei ole pato-onnettomuuden riskiä. Keskuksen mukaan ylimääräisten vesien varastointi sekä muut ympäristöturvallisuuteen vaikuttavat prosessit ovat hallinnassa kaivosalueella.

Ely-keskuksen edustajat ovat käyneet eilen ja tänään kaivoksella. Keskus kertoo jatkavansa konkurssiin menneen Talvivaaran tehostettua valvontaa käymällä kaivosalueella päivittäin.

Kainuun ely-keskus on tehnyt tänään useita sopimuksia Talvivaaran kaivoksen kriittisten toimintojen ylläpitämiseksi sekä palvelujen tuottajien pitämiseksi mukana toiminnassa. Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka kertoo asiasta blogikirjoituksessaan.

Kaivoksen kaikkien toimien välitön lopettaminen voisi aiheuttaa hänen mukaansa merkittäviä ympäristövahinkoja. Ympäristöasioista huolehtivat nyt Kainuun ely-keskus ja konkurssihallinto. Työ- ja elinkeinoministeriön perustama Talvivaara-toimisto koordinoi käytännön toimia.

- Kaivoksen välttämättömiä toimia jatketaan, käytännössä pääosin valtion rahalla, Pokka kertoo.

Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa on vireillä useita Talvivaaran lupahakemuksia vesienhallinnasta. Hakemusten käsittely jatkuu Pokan mukaan normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.