Energiateollisuus lisäisi sähkön käyttöä liikenteessä

Energiateollisuus torjuisi ilmastonmuutosta lisäämällä sähkön ja kaukolämmön käyttöä liikenteessä, lämmityksessä ja teollisuudessa.

Liikenteen päästöjä voitaisiin vähentää sähköautoilla, jotka kuluttavat vain noin kolmanneksen polttomoottoriautojen tarvitsemasta energiasta.

– Suomella on runsaasti sähköteknistä osaamista, sähköajoneuvojen ja niiden akkujen valmistusta sekä jo nyt hyvä infrastruktuuri ladattavien hybridiautojen ja sähköautojen käyttöön, Energiateollisuus ry toteaa hallitusohjelmatavoitteissaan.

Sähkön ja kaukolämmön tuottajien etujärjestö katsoo, että öljylämmitystä pitäisi korvata taajama-alueilla kaukolämmöllä ja haja-asutusalueilla hyödyntämällä lämpöpumppuja.

Energiateollisuus huomauttaa, että kaukolämpö on jo päästökaupan piirissä, eikä sen polttoaineita, kuten hiiltä, maakaasua ja turvetta pidä erikseen verottaa päästöperusteisesti.

Energiateollisuus haluaa Suomen toimivan aktiivisesti EU:n energia- ja ilmastopolitiikan sekä sähkömarkkinoiden kehittämisessä. Jäsenmaita sitovia energiatehokkuuden tavoitteita järjestö ei kuitenkaan kannata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.