Ennätysmäärä naisia pörssiyhtiöiden johdossa

Yhdeksällä pörssiyhtiöllä on nainen toimitusjohtajana.

Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa on noussut ennätyssuureksi. Hallitusten jäsenistä naisia on 27 prosenttia. Suurissa pörssiyhtiöissä osuus on 33 prosenttia, ilmenee Keskuskauppakamarin tuoreesta selvityksestä.

Naisten osuus hallituspaikoista on kolminkertaistunut reilun kymmenen vuoden aikana. Vielä vuonna 2003 naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista oli vain seitsemän prosenttia.

Pörssiyhtiöissä naisia on toimitusjohtajina nyt yhdeksän. Viime vuonna heitä oli viisi.

Tänä vuonna esimerkiksi rengasyhtiö Nokian Renkaat on saanut toimitusjohtajakseen Alkosta siirtyneen Hille Korhosen ja kulutustavaroita valmistava Fiskarsin johtoon on nimitetty Pauligilta siirtynyt Jaana Tuominen.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa totesi naisten osuuden kasvun osoittavan, että Suomen itsesääntelyjärjestelmä toimii.

– Kiintiöt eivät Suomessa ole tarpeen, kun elinkeinoelämä pitää itse huolen hallitustensa monimuotoisuudesta, Linnainmaa linjasi.

Keskuskauppakamarin seitsemäs naisjohtajaselvitys kattaa kaikki suomalaiset pörssiyhtiöt, joiden päälistauspaikka on Helsinki. Toimitusjohtajatiedot kerättiin syyskuussa, jolloin yhtiöitä oli 125.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.