Ensimmäinen konttijuna lähtee perjantaina Kouvolasta Kiinaan

China Express -reitin matkaan kuluu noin kymmenen päivää, joten reitti on selvästi merirahtia nopeampi.

Suomen ja Kiinan markkinoiden välille avautuu perjantaina uusi yhteys, kun ensimmäinen konttijuna aloittaa matkansa Kouvolasta Kiinan Xi'aniin. China Express -reitin matkaan kuluu noin kymmenen päivää, joten reitti on selvästi merirahtia nopeampi.

Konttijuna liikennöi aluksi kerran viikossa. Reittiä operoi Kazakstanin rautateiden rahtiyhtiö KTZ Express. Ensimmäisen junan lastina on metsäteollisuuden tuotteita. Nopean yhteyden ansiosta myös esimerkiksi kylmäkuljetukset ovat jatkossa mahdollisia.

– Reitti avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia tuoteryhmille, joille lento on ollut liian kallis ratkaisu, mutta laiva liian hidas. Reitti mahdollistaa viennin Kiinan lisäksi myös Japaniin, Australiaan, Etelä-Koreaan sekä tuonnin Eurooppaan ja Pohjoismaihin, visioi toimitusjohtaja Martti Husu Kouvola Innovation -yhtiöstä.

Kouvolan ja Kiinan välinen reitti on jopa 2 000 kilometriä lyhyempi verrattuna muihin Euroopan yhteyksiin. Kun raideleveys on Suomessa ja Venäjällä sama, tarvitaan matkalla Kiinaan vain yksi uudelleenlastaus, mikä sekin osaltaan nopeuttaa rahdin kulkua.

Kouvolassa on suuret odotukset rahtiliikenteen kehityksestä. Alueelle on sijoittunut jo noin sata logistiikka-alan yritystä, jotka työllistävät Kouvolan seudulla noin 1 700 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.