Espanjan korot lähes kriisilukemissa

Espanjan lainakorot ovat jälleen kivunneet lähelle kriisitasoa. Maan kymmenen vuoden valtionlainan korko on ylittänyt jälkimarkkinoilla kuuden prosentin rajan ensi kertaa tänä vuonna.

Korkoja nostavat epäilyt siitä, ettei maa kykene saamaan julkista talouttaan hallintaan. Markkinoilla varaudutaan siihen, että Espanjasta saattaa tulla jo neljäs euromaa, joka joutuu turvautumaan EU:n hätärahoitukseen.

Irlanti, Portugali ja Kreikka joutuivat pyytämään apua sen jälkeen, kun niiden lainojen korot nousivat yli seitsemään prosenttiin. Espanjan kohdalla seuraava testi on torstaina, jolloin maa huutokauppaa kahden ja kymmenen vuoden valtionlainojaan.

Tuorein isku Espanjan talousnäkymille olivat perjantaina julkistetut tiedot, joiden mukaan Espanjan pankkien Euroopan keskuspankilta ottama lainoitus on noussut ennätystasolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.