Estonian Air lopettaa sittenkin Jyväskylän lennot

Virolainen lentoyhtiö Estonian Air lopettaa sittenkin suorat lennot Jyväskylästä Tallinnaan. Yhtiö tiedotti keskiviikkona, että viimeiset lennot Tallinnasta Jyväskylään lennetään 6. päivänä tammikuuta ja Jyväskylästä Tallinnaan 7. päivänä tammikuuta.

Ne matkustajat, jotka ovat ehtineet ostaa lentolipun tammikuun alun jälkeiselle ajalla yhtiön nettisivujen kautta, saavat tarjouksen vaihtoehtoisesta lennosta tai rahojen palautuksesta suoraan yhtiöstä. Matkatoimistosta lippunsa hankkineiden toivotaan ottavan yhteyttä lipun myyneeseen toimistoon.

Lopettamisen taustalla ovat yhtiön suuret talousvaikeudet. Se kertoi viime keskiviikkona erottaneensa yhtiön suomalaisen toimitusjohtajan Tero Taskila ja vaihtavansa strategiansa. Tuolloin kerrottiin, että Estonian Air keskittyy jatkossa vahvimpiin reitteihinsä. Samalla se pyrkii vähentämään kustannuksia.

Estonian Air on lentänyt Tallinnasta kolmeen kohteeseen Suomessa. Jo viime keskiviikkona kerrottiin, että lennot Helsingistä ja Joensuusta Tallinnaan loppuvat, mutta jatkuvat Jyväskylästä.

Virolaisyhtiö aloitti lennot Jyväskylästä Tallinnaan viime maaliskuussa. Viikoittaisia vuoroja oli aluksi seitsemän, nykyisin viisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.