Euromaat eivät kasvata vakausrahastoaan

Euromaat ovat päättäneet olla kasvattamatta vakausrahastoaan, joten mailta ei myöskään vaadita lisätakauksia.

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan tarvetta takausten lisäämiseen ei ole, sillä vakausrahasto kykenee nykyiselläänkin suoriutumaan tehtävistään.

Suomen ohella takausten kasvattamista vastustivat Saksa ja Hollanti, jotka Suomen tavoin ovat parhaimman AAA-luottoluokituksen maita.

– Ei ole oikein, että järjestelmä rakennetaan yksinomaan korkeimman luottoluokituksen eli taloutensa vastuullisesti hoitaneiden maiden varaan, Kiviniemi perusteli.

Euromaat sopivat huippukokouksessaan myös kilpailukykysopimuksesta, joka antaa euromaille vapauden päättää itse keinoistaan kilpailukykynsä parantamiseksi.

Niin ikään euromaat sopivat kokouksessaan 500 miljardin euron pysyvän vakausmekanismin perustamisesta vuonna 2013. Mekanismissa myös yksityinen sektori joutuu kantamaan osansa vastuusta.

Euromaat sopivat myös Kreikan lainakoron alentamisesta ja laina-ajan pidentämisestä. Sen sijaan Irlannin kohdalla sopimukseen korkojen alentamisesta ei sopimukseen päästy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.