Euroryhmä ei vielä saanut Kyproksen uutta suunnitelmaa

Euroryhmä hoputtaa Kyprosta esittelemään pikaisesti uuden suunnitelmansa maan talouden pelastamiseksi. Illan puhelinkokouksessa valtiovarainministerit eivät sellaista vielä päässeet käsittelemään.

Puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem sanoi lausunnossaan, että euromaat ovat valmiita keskustelemaan uusista tukijärjestelyistä.

Kypros on etsinyt kiivaasti vaihtoehtoa talletusverolle, joka sisältyi euromaiden kanssa viikonloppuna sovittuun tukiohjelmaan.

Neuvotteluja on käyty erityisesti Venäjän kanssa. Uutistoimisto Bloomberg kertoi aiemmin, että Kypros pyysi Venäjältä 5 miljardin lisälainaa, muttei saanut.

Euroopan keskuspankki on antanut Kyprokselle aikaa maanantaihin asti, ennen kuin EKP:n hätärahoitus loppuu. Tämä tarkoittaisi maan suurimpien pankkien romahdusta ja sitä kautta Kyproksen hallituksen sitkeästi suojelemien suurtalletusten katoamista taivaan tuuliin.

Pankit on määrätty pysymään kiinni tiistaihin saakka. Kyproslaisten arki jatkuu siis epävarmoissa tunnelmissa, ja moni on hamstrannut käteistä ensi hätään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kyproksen tilanne ei huolestuta suomalaisturisteja

Kypros torjui EU:n vaatimuksen talletusverosta

Urpilainen: Euroryhmä voi nyt vain odottaa